Dubstep - Een hype?

Dubstep, een hype?

Ik heb mijn winamp aan staan, en er komt een leuk opzwepend nummertje voorbij waarvan ik niet goed weet wat ik er van moet vinden.. maar het is fijn, zeer fijn. daarom deze post.

Dubstep, tjah… er zijn hypes; je weet wel, van die dingen die door iedereen ineens extreem interessant gevonden worden en de hele markt overspoelen en binnen no-time zo commercieël als ik-weet-niet-wat zijn.

Maar soms kan je er niet omheen en vind je het zelf stiekem ook leuk. Persoonlijk ben ik een beetje fan van Chrispy Dubstep

Dubstep is dus precies zo’n hype waar ik niet omheen kan. Ik vind het gewoon tof!
[dubstep is een muziekstroming – voor de niet-weters onder ons]

Lekker opzwepende beats, lekkere loopjes en een grandioos bass geluid.. oef die bass!
Nu heb ik al een redelijke lijst dubstep in mijn onoverzichtelijke muziekvoorraad staan en luister er regelmatig naar. Het valt me op dat sommigen uit mijn vriendengroep ook makkelijk overstag gaan en deze muziek eigenlijk ook wel “supervet” of “lekkerlekker” vinden. Sterker nog, ze komen zelf met lekkere tracks aanzetten. Mooi toch!?
Maar is dat nou een hype? Nee, ik hoor het namelijk ineens, vanuit het niets, overal terugkomen. En dan bedoel ik echt overal! Het wordt gebruikt als soundtrack voor skate-edits, ik hoor het in reclame en in diverse tv-leaders, forums wijden er complete topics aan, dubstep-artiesten schieten als kool uit de grond en je wordt er gewoon mee doodgegooid. Dat maakt het een hype. Het is overal.
Gelukkig heb ik het nog nooit voorbij zien komen op TMF of MTV (maarja, dat kijk ik dan ook niet extreem veel…)

Is dit erg? Nee, natuurlijk niet. Maar ik erger me er wel aan.
Elke keer als ik denk dat ik wat tofs gevonden heb, vindt iedereen het tof. En dan krijg je hetzelfde als wat er in de Hip-Hop wereld regelmatig gebeurt, het wordt commercieël. En commercieël is blijkbaar niet “tof” of “cool” want je gedraagt je als een kuddeschaap en hebt geen eigen mening. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het met Hip-Hop zelf heel erg heb en er absoluut niet tegen kan als iemand met een “oh-zo-tof” nummer aan komt zetten, wat ik persoonlijk heel slecht trek omdat het dus in mijn ogen “commerciele rommel” is, en dus niet als Hip-Hop bestempeld mag worden, aldus ikzelf. Hypocriete boel, ik weet het….
Maar wellicht ligt het gewoon aan mij omdat ik mezelf altijd zo stoer vond met mijn ondergrondse Hip-Hop tracks die iedereen maar moet kennen omdat het zo gaaf is, maar als eenmaal iedereen er naar luistert is het om een of andere vage reden niet “cool” meer om er naar te luisteren… Dus is het neppe shit en zoeken we een ander vet nummer, totdat iedereen die weer kent… enzovoorts. [Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zichzelf hierin herkennen..]

Maarjah, blijkbaar ben ik gewoon makkelijk over te halen en te beïnvloeden door alles wat “hot” is op dat moment. Of zoals mijn moeder ooit zei: “De Bode’s zijn gewoon trendsetters, wij lopen altijd voorop!”

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat ik onder een steen geslapen heb en pas dubstep ondekte op het moment dat het commercieël werd, maar dat weet ik dus niet, ik ken het nog niet zo lang. Natuurlijk bestaan er in elke stroming weer sub-culturen, de één commerciëler dan de ander.

To the point: ik vind Dubstep vet, Hype of niet, ik luister er toch wel naar. Lekker puh!
En dat zou jij ook moeten doen! (Hoewel er over smaak niet te twisten valt.)

Als bonus enkele fijne videotjes.en deze kreeg ik van Thomas…

Gepubliceerd door

Thijs Bode

Thijs Bode is een webdesigner met ruime ervaring in het gebruik van photoshop, goede beheersing van HTML en CSS en maakt graag gebruik van Jquery en Javascripts om websites meer uitstraling te geven.

7 gedachtes over “Dubstep, een hype?”

  1. “Gelukkig heb ik het nog nooit voorbij zien komen op TMF of MTV (maarja, dat kijk ik dan ook niet extreem veel…)”

    En aangezien op die twee “muziek” zenders de muziek vooral te vinden is in de reclameblokken tussen de tigste “real life” soaps en al het andere niet muziek gerelateerde programma’s, hoef je daar ook niet bang voor te zijn 😉 (zeker als je bedenkt dat een van de twee nu zeker naar ’t graf gedragen zal worden) 😉

  2. Oh en m.b.t. of muziek commercieel is, wat tof is, wat goeie smaak is enzo… jij moet Hight Fidelity ’s lezen van Nick Hornby (of de verfilming op DVD een keer van mij lenen aangezien je volgens mij niet zo’n lezer bent ;))

  3. Fijn plaatje ook… jammer alleen van de tat en de piercing … maar dat wordt dan wel weer gecompenseerd door de rest… no need to be a nit pick eh? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *