slaapmkamerMC

De Slaapkamer MC

In 1983 13 oktober, om 7 over 7 werd Thom geboren. In een vier koppig gezin bestaande uit Jaap, Anne en Kim. 15 jaar later op een warme zomeravond zat Thom in de binnenstad van Hengelo te staren. Waar hij Joep, en Phillip leerde kennen. Het ging van eey jij blowt kun je ook rappen? Rijms werden gedropt plannen werden gemaakt maar nauwelijks gevolgd. Het was freestyles droppen in de stad. Op weg naar de open mic toen mijn naam nog Exces was.

Dirk Jan er bij dat veranderde een hoop. Want Dirk kon beats maken en die beats klonken dope. Dirk noemde zichzelf Bees80. Toen kwam Tjerk erbij en vormde wij een versteende status. Het is 2002 geen pc microfoontjes. Die dynamische mic werd ook vervangen voor een Rode. NT1000 studio monitoren headsets mixers en alle snufjes die daar bij horen.

Dat is hoe het ging dit is hoe het gaat. Het verhaal van af het begin tot vandaag.
In 48 bars kom je er achter wat je overmorgen van ons kunt verwachten.

Ok 2003 we maakte een plan, connecties rijken tot alle uithoeken van het land.
Perfectie is wat er werd beoefend maar niet behaald. Het waren open mic sessies met alleen maar freestyles. Veranderde mijn naam naar Thomba Artz en veranderde mijn stijl naar lomp en hard. Ik werd wel beter maar wie kon het wat schelen. Zo was ik bezig als 1 van velen, ik ging door in me 1tje. Beetje battlen en optreden, op internet me sociale kring verbreden. Maakte die hook op met Willa en kreeg beats van Robin, leerde Guus kennen en kon schrijven on topic. Nu rock ik op waardige beats in 2005 het jaar van de slaapkamer mc’s. Tracks werden gemaakt en mensen nieuwsgierig. Het woord raakte de straat als een besmettelijk virus.

Dat is hoe het ging en dit is hoe gaat een nieuwe generatie aan mc’s staan klaar.
Met gratis cd’tjes, niet meer te koop. Ik hoef niet te verdienen op iets dat ik doe voor de lol.

2006 de spanning was om te snijden met plezier als enige doel voor ogen om te bereiken. Schrijven, rijmen, tapen, bezig, tijd besteden aan hiphop werd een groot deel van me leven. Toen ergens in augustus kreeg ik een idee en vanaf september strooi ik rond met SKD 1. Een compilatie van de tracks die heb zelf getaped nu zijn we een jaar verder en knal ik SKD 2. Maar nu met color cover art en track titels. Nog steeds eigenbeheer en gratis voor genieters. Muziek gemaakt uit liefde en niet om te verdienen maar om te geven aan de gene die er van kunnen genieten.

– Thomba Artz

(Dit project is helaas niet meer actief.)

Gepubliceerd door

Thijs Bode

Thijs Bode is een webdesigner met ruime ervaring in het gebruik van photoshop, goede beheersing van HTML en CSS en maakt graag gebruik van Jquery en Javascripts om websites meer uitstraling te geven.