Stato en de 503-Error

Strato en de 503-Error

Hm, mijn site (en dus ook dit blog) is gehost bij Strato.
Daar is opzich niets mis mee, maar ik denk dat ik wat vooronderzoek had moeten doen. Ik had altijd mijn hosting bij Lycos, maar dat is uiteindelijk overgenomen door Strato en via een muisklikje werd de hele boel probleemloos over gezet naar een nieuwe host met scherpe prijzen.

Heerlijk! ik hoef niet alles opnieuw in te richten enzo, lekker makkelijk! Doen we! (dit is echter al enkele jaren geleden) Alleen moeten we wel leren omgaan Strato, al zijn het maar kleine dingetjes.

Mijn pakket werd van Lycos probleemloos overgezet naar Strato, hierbij heb ik ook geheel geen downtime gehad. Dat is natuurlijk wel essentieel als je meerdere sites voor klanten ook op je webspace hebt draaien.
Tegenvallertje; ik had bij Lycos een zogeheten “partnershop”, heerlijk, voor jezelf nieuwe producten bestellen via je eigen webshop en nog provisie krijgen ook! Helaas is dit bij de overstap naar Strato verloren gegaan.. nou ja, no biggie.

Strato is niet altijd even snel, ook hier kunnen we wel mee leven. Strato heeft ook de mogelijkheid om met enkele muisklikken een (WordPress)blog op te zetten. Die functie werkte niet bij mij.. wtf? Dan maar handmatig een database aanmaken en daar zelf een eigen WP installatie aan koppelen. Dit werkte. Maar ik kon geen afbeeldingen uploaden? Wazig.. hij geeft server errors en geeft aan dat ik niet de juiste rechten heb. Dus met een CHMOD alle schrijfrechten nagelopen, deze staan goed. Wellicht is er iets fout gegaan met de installatie? Dus we maken een nieuwe database aan en installeren WP opnieuw.. wederom dezelfde foutjes… kudt..
Laatse kans, we spreken een collega aan die ook van Lycos is overgestapt en wonderbaarlijk genoeg heeft hij geen problemen… Dan maar de helpdesk van Strato raadplegen toch?

Zij vertellen me alles wat ik al gedaan had, chmod, nieuwe install etc… “wellicht ligt het aan de grootte van uw scripts”
Nou sorry, maar dat was het dus duidelijk niet. Na flink wat gerommel stuit ik in mijn Strato webinterface op een “site protection” instelling, je gaat me toch niet vertellen dat het daar aan ligt? FFFFUUUUU! Dat was het dus wel! Hoezo wijst Strato me daar niet op? Nouja, dat was dus gewoon mijn eigen foutje, ik had de boel te goed dichtgetimmert blijkbaar. Image upload werkt helemaal zoals het moet! Jeej!

In mijn voorgaande post heb je kunnen lezen dat ik er aardig wat werk in heb gestoken voordat ik dit blog helemaal goed draaiende heb. Bezoekers kunnen nu ook eindelijk commenten op mijn postst. Precies de reden waarom ik een blog heb aangemaakt.

Toen stuitte ik ineens op het volgende probleem; ik heb deze boel vannacht allemaal afgewerkt en ben flink aan het testen geslagen. Maar bij het plaatsen van comments krijg ik ineens de volgende error:

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later

Goh.. dat is ruk, heb ik nu zoveel lopen commenten en testen dat ik ineens door mijn eigen host wordt geblokkeerd?
Noujah, boeiend, we kijken morgen wel weer. Verrek! ik heb gewoon reacties op mijn berichten! (Thanks bro!) Het commenten werkt dus toch! Vol goede moed wil ik reageren op enkele berichten, in de veronderstelling dat het gewoon moet werken. Maar nee hoor.. weer die error. Vreemd, want de back-end en ftp werkt wel gewoon.
Eerst dacht ik dat dit misschien te maken had met de spambeveiliging welke standaard in WordPress zit; Akismet. Maar dit bleek het dus ook niet te zijn.

Wederom heb ik mijn beste vriend Google eens om advies gevraagt. Hoe onstaan 503 errors. Geen resultaten die me verder helpen, het is een server issue en heeft niets met mijn WP installatie te maken. Dan maar weer de Strato website raadplegen.. hmm, geen meldingen over onderhoud ofzo. Zou het dan toch… nee….. echt?
JA HOOR, het is gewoon weer een instelling in mijn account…

Strato biedt zelf al wordpress blog jes aan dus zou je verwachten dat dus allemaal goed werkt. Maar je moet uiteindelijk wel je beveiliging flink omlaagschroeven voordat je dit kan gebruiken! Na wat Google werk (Strato, WordPress, 503) kom ik op een duitse site terecht, mijn duits is slecht dus ik ben van plan om deze site niet te lezen en wil verder zoeken naar een Engelstalig bericht, maar Strato is ook een Duitse partij, dus misschien moet ik deze site wel lezen, de titel sprak me immers wel aan.. “Strato und der 503-Error”, ook nog eens op een domeinnaam die redelijk veelbelovend klikt… (wpupdate.de, wat ik lees als “wordpress update”) Het blijkt dat deze site inderdaad de oplossing biedt.

In de eerste alinea wordt al gezegt dat Strato eigenlijk helemaal niet geschikt is voor het hosten van een WordPress site
en dat de 503-Error een veel voorkomend iets is bij WordPress installaties. Niet in de back-end, maar puur bij het plaatsen van comments. De oorzaak ligt bij de Strato Server-Side-Security. Hieronder de oplossing:

 1.  Inloggen in je Strato Account
 2. Ga naar je Hosting pakket
 3. Kies voor Instellingen
 4. ServerSide Security kiezen
 5. Deactiveer “Spamfilter voor gastenboeken”

Thanks meneer de Duitse blogger! het werkt.
Voor spam ben ik niet zo heel erg bang, ik heb immers het Akismet spamfilter actief..

Uit de comments bij dat bericht weet ik ook nog op te maken dat WordPress sites op Strato niet extreem snel zijn, dit zou weer te maken hebben met hun databases…
Misschien moet ik in de nabije toekomst dan toch maar eens een andere host zoeken?

Anyways.. er kan nu naar hartelust gecomment worden..!!!

Lees het Duitse artikel hier: Strato und der 503-Error

Gepubliceerd door

Thijs Bode

Thijs Bode is een webdesigner met ruime ervaring in het gebruik van photoshop, goede beheersing van HTML en CSS en maakt graag gebruik van Jquery en Javascripts om websites meer uitstraling te geven.

13 gedachtes over “Strato en de 503-Error”

 1. Wow… ik had de vraag over de 503-Error ook bij de Strato service desk ingedient (half uurtje geleden) , en daarin ook tussen de regels door laten vallen dat sites traag laden in mijn hosting pakket.

  Nu kreeg ik net al antwoord op mijn bericht.
  Echter gaven ze me geen antwoord op de vraag over de 503-Error, maar ik heb ze beantwoord dat het al verholpen is en wat de oorzaak was.

  Maar wat antwoordden ze dan wel? Dat ze me kostenloos willen overzetten op het “SpeedPlus Platform” waardoor de site aanzienlijk sneller zou moeten laden.
  Geweldig!

  ik ben benieuwd…

  Moet het wel even kwijt; als je een vraag hebt aan Strato krijg je altijd snel antwoord, misschien niet altijd het antwoord wat je wil horen, maar ze denken met je mee!

  Wie weet stappen we voorlopig toch nog niet over naar een andere host.
  Strato verdient nu wel ff een dikke +Kudo!!!

  1. Glad to be of service 🙂
   Maar de echte credits gaan naar Mark die boven jou heeft gepost.
   ik heb de oplossing immers op zijn blog gevonden.

 2. Bedankt! Ook ik had er problemen mee. Toch jammer dat ik niet direct op deze site terechtkwam, want ik had nu al uitvoerig mailcontact met STRATO..

  Zij herkenden het probleem overigens niet direct, waarbij ik met 4 medewerkers gemaild heb!!
  Ook vond ik hun houding wat laks. De ‘sfeer’ van de meeste mails was toch zo van “het is uw schuld, zoek het zelf maar uit”.
  Een rare standaardinstelling van STRATO is het.
  Bedankt voor uw hulp

  1. jah ik ben niet altijd even goed te spreken over hun service… uiteindelijk moest ik het ook zelf via omwegen ontdekken….. gelukkig snap ik het allemaal een beetje, maar als je het alleen via hun webbased login moet regelen gaat het niet altijd soepel.
   ik heb de webspace, en ik kan lekker ftp-en, dus verder hoef ik niet te klagen.
   sinds ik deze error heb weten op te lossen dankzij Mark hierboven heb ik eigenlijk geen slechte dingen te zeggen over strato. Ze zijn simpelweg te groot om klantspecifieke bugs op te lossen..
   (vermoed ik) dus houden ze het bij een algemeen verhaal.
   @Redmer, fijn om te horen dat het u ook geholpen heeft.
   Ik weet dat er genoeg mensen zijn die geen Duitse sites (kunnen/willen) lezen, vandaar dat ik de originele post vrij vertaald heb op mijn site. De feedback die hier boven staat is ook niet de enige feedback die ik hierop gehad heb, het lijkt toch vrij veel mensen te helpen.
   En daar doen we het tenslotte voor…
   Dit blog ligt nu een beetje stil, maar ik ben wel van plan om dit soort tech zaken wel vaker te gaan posten (vooral wanneer het Strato/wordpress betreft..)

 3. Het probleem komt weer geregeld voor bij Strato, ook op de Duitse site wordt er weer melding van gemaakt. De gegeven tip werkt nu echter niet, kennelijk is er nog een andere oorzaak.

  1. Ik heb sinds kort ook moeten constateren dat ik niet meer bij de backend/administrator van mijn Joomla websites (ondergebracht op 2 STRATO servers) kan inloggen (Error 503). Bovenstaande deactivering van de spamfilter van STRATO gaf ook geen soelaas!
   Graag hoor ik het indien iemand hier de oorzaak van weet en er een oplossing voor heeft.

  2. Heren, zoals jullie wellicht kunnen zien, betreft het hier al een zeer oude post. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat dit niet meer werkt.

   Echter heb ik op dit moment nog steeds geen problemen gehad sinds de originele blog post.
   Daarnaast is mijn post gebaseerd op WordPress, dus Joomla en/of andere producten kan ik jullie helaas niet mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *